HTML

Éljen a zenebölcsi

Júniusban betöltjük a 3 évet. Már nagyok vagyunk, kilógunk a sorból. Mégis, annyi élményt ad a zenebölcsi, hogy úgy döntöttem, megosztom élményeink, amellett pedig egy kis szakmai indoklás is megjelenik majd. No és rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy aki szintén jár zenebölcsibe, az miér teszi. Aki meg nem, miért nem. Felhasználják-e a mamák az ott tanult mondókákat, játékokat otthon is?

Linkblog

Zenehallgatás

Autóban

Vidd magaddal!

ajánlat

Friss topikok

  • Maszatod: Sziasztok! Szeretném figyelmetekbe ajánlani mozgó játszóházunk,amit a www.mesebusz.com címen teki... (2011.11.11. 21:37) Hétfőnként járunk

Linkblog

A foglalkozásokról

2008.03.13. 17:47 zenebölcsi

A zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni.


Eszmefuttatásom a foglakkozásokról.:)

A baba a fogantatástól ritmikus mozgásunkat érzékeli, közvetlen közelről hallja szívverésünk, később a külvilág hangjait is felfogja, megkülönbözteti.

Életünk szerves része a ritmus, legyen az a természeté, (évszakok egymásutánisága, éjszakák és nappalok váltakozása) vagy tevékenységeinké (lépés, futás).

Az énekek, mondókák, versek hangzása, ritmusa elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

A zenebölcsi foglalkozásokon mondókákkal, énekekkel, versikékkel kísérjük a mozgásokat.

Mindez a babák beszédkészségének, ritmusérzékének és zenei hallásának fejlesztésére szolgál. Jótékony hatással van a beszédfejlődésre, mozgáskoordinációra, a későbbi tanulási zavarok kialakulásának lehetőségét csökkenti.

Jól érzékelhető, hogy az eleinte bátortalan picikből egyre nyitottabb kisgyerek válik, aki barátkozik, kezdeményez.

A szülők nyomon követhetik a kisgyermek fejlődését, örömmel tölti el őket, hogy minőségi időt töltenek a gyermekkel.

Menet közben az anyukák repertoárja is frissül, bővül, így a későbbiekben otthon is „elővehetők  a tarsolyból” a játékok.

Nem is beszélve arról az élményről, amikor maga a baba jelzi, mutogatja, csiviteli, mit is szeretne játszani. A szülő jelenlététől is erősödve, biztonságban érezve magukat a babák rendszeresen járnak egy és ugyanazon közösségbe. Ez megkönnyíti számukra a későbbi bölcsis, ovis beilleszkedést

Szólj hozzá!

Címkék: dal nevelés mondóka zenebölcsi baba mama foglalkozás gyermekjáték zenei

A bejegyzés trackback címe:

https://zenebolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr88379637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
WYW Globál Directory Blog.wyw.hu

Hun-Web Katalógus és Kereső Gyermekeknek.wyw.hu hlminibanner.jpg
süti beállítások módosítása